Update: vermoedelijke heropening kleuterschool op dinsdag 2 februari.

Beste ouder,

Wij willen jullie graag even informeren over de huidig toestand betreffende corona op onze school.

Voorlopig blijven de kindjes van de klas van juf Valerie nog steeds in quarantaine tot en met zondag 31 januari. Ook de kleuters van de klas van juf Heidi blijven nog in quarantaine tot en met 1 februari. Dit werd zo medegedeeld aan de ouders van deze kinderen via een document van de CLB arts. Het risico dat deze kleuters besmet zijn is nog steeds hoog. Wees niet ongerust maar wel waakzaam tot en met 4 februari voor de kleuters van juf Valerie en tot en met 5 februari voor de kleuters van juf Heidi. (Zie document CLB arts) dat jullie zondag werd gemaild).

Ondertussen zijn onze personeelsleden die hoog risico contact hadden met de corona positieve kleuter reeds twee keer getest zoals voorzien in de procedure. De eerste test was voor hen allen corona negatief. Enkele personeelsleden hebben vandaag hun uitslag ontvangen van hun tweede test en ook zij zijn opnieuw corona negatief getest. Nu wachten we nog op de andere uitslagen die weldra zullen volgen vandaag, morgen of maandag. Daar de tweede test aantoont dat zij (nog) geen corona hebben, mogen zij uit quarantaine maar moeten zij nog extra  opletten tot en met 5 februari. 

Ook zijn er nog andere kleuters getest en voor zover ik op de hoogte ben gebracht, zijn deze kleuters negatief getest. Dat stemt ons blij, maar waakzaamheid blijft nodig en de richtlijnen vanuit het CLB moeten blijven opgevolgd.

De kleuter die corona positief heeft getest stelt het ook goed. De zusjes waren eveneens ziek de voorbije periode, net zoals hun mama die twee keer negatief getest heeft maar toch wel echt het ziektebeeld vertoont met coronasymptomen. Zij doen het goed in hun gezin, in quarantaine, wat niet gemakkelijk is! Wij danken hen voor de duidelijke communicatie en bewonderen hen voor hun moed.

Zondagavond heeft de school nog een online vergadering met de CLB artsen, het schoolbestuur en de crisiscel van de gemeente, waarop verdere afspraken worden gemaakt.

Vermoedelijk zal onze school terug openen op dinsdag 2 februari, maar dit is nog niet gegarandeerd aangezien we nog onder hoge waakzaamheid staan.

Dit is wat wij jullie allen willen informeren.

Het gaat allemaal de goede kant uit op onze school.

Ik wil jullie als ouders, die deze maatregelen voor hun kind correct hebben opgevolgd, hartelijk danken in deze moeilijke periode van gedragen verantwoordelijkheid.

Samen sterk

Met vriendelijke groet,

Het schoolteam

Carine Van Hout  – 0474/ 54 23 18 – directie@kleuterschool-wiekevorst.be

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.