Update: Geen wijzigingen (corona beslissing) kleuters klas juf Heidi.

Beste ouder,

Gisteren kregen jullie de richtlijnen vanuit het CLB die betrekking hebben op de gezondheid van jullie kind en jezelf.                                      In eerste instantie heeft er een ouder positief getest tijdens het weekend. Aangezien de kleuter in dit gezin eveneens symptomen kreeg op zondag, werd ook deze kleuter getest. Vaak worden kleuters niet getest maar gaat men ervan uit dat een zieke kleuter in het gezin ook positief is, ten gevolge van de positieve test van de ouder. Vandaag hebben wij vernomen dat de uitslag van deze kleuter (voorlopig) negatief is. Het is niet uitgesloten dat dit kind over enkele dagen positief test, aangezien de besmettingsperiode nog niet afgelopen is.

Hierdoor zijn de artsen op het CLB opnieuw gaan samenzitten en hebben zij overleg gehad met de medische experten van het COVID-19 team van de regio Heist-op-den-Berg. Deze medische experten bepalen uiteindelijk de regelgeving voor het verdere verloop van de procedure. 

De medische experten van het COVID-19 team van de regio Heist-op-den-Berg besluiten dat er GEEN WIJZIGINGEN komen aan de gemaakte afspraken van gisteren, mede dat de besmettingsgraad in de regio Heist-op-den-Berg groot is, en de situatie bekeken wordt per gemeente. 

Lees daarom opnieuw de volledige communicatie van gisteren van het CLB Het Kompas (mail – website klasinfo juf Heidi)

Samengevat:  1) de kleuter en de leerkracht gaan in quarantaine tot en met maandag 5 april 2021  2) laat je kind testen op vrijdag 2 april (net zoals de leerkracht)  3) volg je gezondheid goed op  4) bescherm je huisgenoten

 

Het ontvangen document van gisteren  (CLB) is gebaseerd op de richtlijnen van Sciensano en de besluitneming van vandaag, dinsdag 30 maart 2021, komt van de medische experten van het COVID-19 team van de regio Heist-op-den-Berg. 

 

Vrije Kleuterschool ‘De Kleine Sint-Jan’ maakt deel uit van vzw christelijke scholen Briljant,   

Markt 13 te 2590 Berlaar – ON 0461 202 831

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.