Zwerfvuilactie: vrijdag – afspraken en aandacht voor de natuur en het milieu.

Beste ouder,                                                                                                                                                                    

                                                           

Op vrijdag 12 november gaan de kleuters van juf Ine/juf Chris en juf Valerie  met hun 2 klasjes afval rapen in de omgeving. Zij maken een wandeling naar ‘het bosje’ in de Dalstraat. Tijdens deze ‘zwerfvuilactie’ proberen zij de buurt proper te maken en alle rommel op te ruimen in plastic zwerfvuilzakken. Bij het opruimen gebruiken zij grijpers en dragen zij ‘werkhandschoenen’ aangeleverd door de gemeente Heist-op-den-Berg. De gevulde zwerfvuilzakken worden ook opgehaald door de gemeentediensten. 

Gelieve uw kleuter (THUIS) speelkledij aan te doen dat vuil mag worden en aangepast aan de weersomstandigheden. Gelieve je kleuter eveneens THUIS al laarsjes aan te doen of oude schoenen of wandelschoenen.

De andere kleuterklasjes gaan eveneens afval rapen in de omgeving van de school (Sint-Jozefstraat, het steegje voor de school, in het park naast de school en eveneens op het schoolterrein (bosje achter de klassen, grasplein). Zij hoeven geen laarsjes aan te doen maar wel aangepaste kleding voor ‘buiten-opruim-activiteiten’.

nieuwjaarsvegen verhalenwedstrijd brief van bas gave kleurplaat

We hopen op een fijne én in het bijzonder op een leerzame activiteit, met het oog op een afvalvrije omgeving en met accenten op het voorkomen van afval in het milieu of de natuur.

Aan allen een fijne feestdag morgen en tot vrijdag!!

 

Bedankt voor uw medewerking vanwege het schoolteam.

 

Reacties zijn gesloten.