Update corona maatregelen voor het basisonderwijs – info buitenschoolse kinderopvang (noodopvang) – blij je weer te zien!

Beste ouder,

 

Allereerst onze beste wensen voor een gezond en ‘terug-naar-normaal’ 2022!

 

Update informatie corona maatregelen op school:

 

Gewijzigde test- en quarantainestrategie

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid aangevuld met de ministers van Onderwijs heeft beslist hoe de test- en quarantainemaatregelen er vanaf maandag 10 januari tot aan de krokusvakantie uitzien in de scholen.

Basisonderwijs

  • Alle leerlingen dragen vanaf het eerste leerjaar in regel een mondmasker. Dit laat toe om klasgenoten van een besmet kind te beschouwen als laagrisicocontacten. Dat geldt ook voor de kinderen in de kleuterklassen: hier is geen mondmaskerplicht, maar er moet wel goed verlucht worden, net zoals in alle andere klassen.
  • Pas wanneer er in één klas 4 besmettingen zijn óf wanneer 25% van de klas besmet is, gaat de volledige klas meteen voor 5 dagen in quarantaine.
  • Als een leerling een hoog risicocontact had buiten de klas en daardoor in quarantaine moet, mag het kind wel uit quarantaine om naar school te gaan
  • De ministers van Volksgezondheid en Onderwijs vragen nadrukkelijk aan alle ouders om hun kind, wanneer het ziektesymptomen heeft, thuis te houden en te laten testen.
  • De ministers roepen ouders ook op om hun kind sowieso, ook als het geen symptomen vertoont, zo dicht mogelijk vóór aanstaande maandag 10/1 te testen met een zelftest én om dat preventief elke week te doen tot aan de krokusvakantie. Zo kan een extra verdedigingsmuur opgeworpen worden rond de scholen. Voor specifieke doelgroepen geldt de verlaagde kostprijs van 1 euro voor een sneltest bij de apotheek.

Het is cruciaal dat scholen volop blijven inzetten op mondmaskerplicht, CO2-meting en volgehouden ventilatie en verluchting.                                                                                       

Wat bij een lokale uitbraak?                                                                                                                                                                                                In steden en gemeenten waar de situatie op basis van de coronacijfers acuut is, kan de lokale crisiscel nog steeds overgaan tot extra maatregelen.                                   

(Gedeeltelijke) sluiting wegens overmacht.                                                                                                                                                      Het schoolbestuur kan beslissen dat de school sluit wegens overmacht, bijvoorbeeld als er te veel leerkrachten afwezig zijn. De burgemeester wordt geïnformeerd. Hij oordeelt of een bijeenkomst van de lokale crisiscel wel of niet nodig is om maatregelen te kunnen nemen omwille van de impact van de beslissing op de omgeving. Het schoolbestuur, de medische expert, de CLB-arts en de arbeidsarts van de school kunnen betrokken worden bij het overleg van de lokale crisiscel.

 

AANDACHT: bko-werking vanaf 10/01/2022 – info NOODOPVANG 

 

Mededeling uit de BKO

 

Ondertussen is er in gans de coronasituatie en de bijhorende maatregelen voor organisatie van buitenschoolse kinderopvang weinig of niks gewijzigd.

De situatie is nog steeds zorgwekkend te noemen. 

In overleg met het Lokaal bestuur en na bespreking in veiligheidscel Heist-op-den-Berg is er besloten nog steeds verder te gaan met een bko-werking onder NOODOPVANG en dit alvast tot en met 21 januari.

 

Met vriendelijke groeten,

 Inge Cornelis

Teamcoördinator Buitenschoolse Kinderopvang & Speelplein

015 75 86 57, bko@heist-op-den-berg.be

www.heist-op-den-berg.be

Lostraat 48A, 2220 Heist-op-den-Berg

 

Wij zien elkaar op maandag 10 januari en ontvangen onze kleuters met open armen aan de groene poort! Kom ruim op tijd zodat we de poort kunnen sluiten bij het eerste belsignaal (om 8:35 uur) en elke klasgroep onmiddellijk naar de klas kan gaan bij de start van dit nieuwe jaar!!

ALVAST BEDANKT EN MET VRIENDELIJKE GROET!

Het schoolteam

Reacties zijn gesloten.